Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Menu

Over mij

Tom Coehoorn

In oktober 1961 zag ik het eerste levenslicht in het Gereformeerd Verpleeghuis van Sneek, dé watersportstad bij uitstek, waar ik nu zoveel jaren later met veel plezier woon. Ik ben getrouwd en de trotse vader van twee zonen. Kernwoorden Tom: aardig, meelevend en -denkend, positieve instelling, integer, tactvol, flexibel, perfectionist.

Mijn onderneming ThomasVaer

Sinds 2014 ben ik zelfstandig fotograaf en mijn bedrijfsnaam: ThomasVaer. Een speaking name die voor zichzelf spreekt.

Waarom de onderneming gestart

Tien jaar geleden kwam ik door een reorganisatie zonder werk te zitten. Toen wist ik het zeker: Vanaf nu, liever Kleine baas, dan Grote knecht. Het roer ging om. Ik krijg nu regelmatig vragen vanuit mijn netwerk voor een foto-opdracht. Om dit professioneel af te kunnen handelen m.b.t. offertes en facturering startte ik ThomasVaer.

Waarom dit vakgebied gekozen

Zoals gezegd ging nu ruim tien jaar geleden het roer helemaal om. Ik heb een spiegelreflex aangeschaft, ging fotocursussen volgen, las veel boeken en tijdschriften op het gebied van fotografie en nam ook Youtube-tips ter harte. Kortom, ik werd een fanatieke en leergierige fotograaf. Geen dag zonder fotografie, wat mijn passie al was, werd mijn werk. Hoe mooi wil je het hebben? Uit reacties van mijn publiek blijkt dat ik met mijn foto’s regelmatig een snaar raak bij mensen. Dat geeft enorm veel voldoening.

Mijn specialisatie is het skûtsjesilen in Friesland. Ik ben zelf jarenlang actief geweest als wedstrijdzeiler op een skûtsje. Ik vond het machtig om te doen; het hangen ‘op een oor’ met het water vol in de gangboorden en dit geweld beteugelen met de grootschoot stevig (en soms ietsje losser…) in de hand. Door deze ervaring weet ik nu precies waar en wanneer de actie plaatsvindt in het wedstrijdveld om deze vervolgens met mijn camera vast te leggen.

Bekijk mijn CV